​Telefon: 20 97 11 59

E-mail: sondrup@sondrup.dk

Eksisteret siden 1977​

Autoriseret Yanmarforhandler​

Alt i bådmotorer og reservedele​

Ingen skjulte gebyrer​

3-bladet foldepropeller

Den 3-bladede Gori foldepropeller markerer et teknologisk og funktionelt spring fremad i udviklingen af propeller til sejlbærende både. Nu kan såvel større sejlbåde som motorsejlere opnå foldepropellerens fartfordele under sejl, kombineret med faste propelleres trækkraft ved motordrift.

Den 3-bladede Gori foldepropeller blev introduceret på markedet i 1994, og blev samme år udmærket med DAME award og HISWA award, som bedste nye marineprodukt.

"Overdrive"- funktion

Den 3-bladede Gori foldepropeller's "overdrive"- funktion giver motorsejladsen en ny dimension. Rorsmanden kan vælge propellerens stigning og profil i vandet under sejlads fremad, reguleret fra bådens gashåndtag. Uden anvendelse af sårbar hydraulik eller kompliceret mekanik.

"Overdrive" anvendes under motorsejlads i magsvejr eller ved motoranvendelse under sejl, og giver samme fart ved lavere omdrejninger. Resultatet er mindre motorstøj, færre vibrationer og brændstofbesparelse.

Funktionen er enkel. F.eks. sker skiftet fra normal frem til "overdrive" ved at sætte gashåndtaget i bak, så båden bakker. Mens båden bakker skal gashåndtaget blot på ny i frem.
Hermed føjer propelleren i sig selv en ny dimension til sejlads for motor. Egenskaber, som er enestående for den 3-bladede Gori foldepropeller.

Effektiv til motorer fra 10 HK til over 300 HK.

Propeller-revolutionen for større sejlbåde og motorsejlere understreges af, at den 3-bladede Gori foldepropeller kan anvendes til både med motorer fra ca. 10 HK ( 7 KW) til over 300 HK ( 221 KW). Effekten tåler sammenligning med 3-bladede faste propeller.

De 3-bladede Gori foldepropeller leveres i diametre fra 15" til over 30".

Tests* udført af førende sejlsportsblade har vist, at den 3-bladede Gori foldepropeller har en væsentlig bedre effektivitet i både frem (+15%) og bak (+15%) end drejbare sejlbåds-propeller.

Fuld fart under sejl

Foldepropeller har hidtil været forbeholdt mindre og mellemstore sejlbåde med mere beskeden motorkraft. De har kunnet opnå den ekstra fart, som den sammenfoldede propeller medfører, grundet minmal vandmodstand.

Den 3-bladede Gori foldepropeller bringer disse fordele inden for større sejlbådes og motorsejleres rækkevidde. Den ekstra fart under sejl er betydelig.

Designet forhindrer tang, plasticposer og andet i at sætte sig fast på propelleren. En yderligere sikkerhed for optimal fart.

Tests udført af førende sejlsportsblade har vist, at den 3-bladede Gori foldepropeller har en væsentlig lavere vandmodstand end andre kendte 3-bladede sejlbådspropeller, uanset om det er foldepropeller eller drejbare propeller.

Proffesionel kvalitet

Gori propeller har i over 20 år været førende inden for udvikling af foldepropeller. Den 3-bladede Gori-foldepropeller, som er beskyttet af patentansøgninger, understreger Gori propeller´s teknologiske førerposition.

De 2-bladede Gori foldepropeller har i over 20 år dokumenteret deres overlegenhed og kvalitet. De har været et naturligt valg til både, der bliver udsat for de voldsomste belastninger, f.eks under Whitbread Round the World Race.

Den 3-bladede Gori foldepropeller fremstilles i samme professionelle kvalitet, hvor hver enkelt propeller er nummereret og har en "logbog" under produktionen- Propelleren er endvidere afbalanceret dynamisk.

star (2) star (2) star (2) star (2)

Vurderet 4 / 5 stjerner ud fra mere end 5 anmeldelser fra Google

Sondrup Marine Motor - Hovedgaden 12, Gylling - 8300 Odder

Telefon: 20 97 11 59 - E-mail: sondrup@sondrup.dk